OK 1.1

15
mai 2018

Marţi, 24 aprilie 2018, A.N.I.T.P. a primit vizita Coordonatorului European Anti-trafic, Myria VASSILIADOU, la sediul A.N.I.T.P. din Bucureşti.

Această vizită a avut loc pe fondul bunei colaborări a Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) cu Coordonatorul European Anti-trafic şi se circumscrie eforturilor întreprinse de România în domeniul luptei împotriva traficului de persoane.
În egală măsură, această activitate a reprezentat un demers pentru pregătirea Reuniunii Raportorilor Naţionali sau Mecanismelor Echivalente co-prezidată de către Comisia Europeană şi de Preşedinţia României la Consiliul UE.
Mesajul coordonatorului european, doamna Myria VASSILIADOU, a fost de a reconfirma rezultatele pozitive întreprinse de România în lupta împotriva traficului de persoane şi de a încuraja autorităţile române în a promova, la nivel european, bunele practici dobândite în prevenirea şi combaterea traficului de persoane.

OK 4.2
În cadrul vizitei în România, d-na Myria VASSILIADOU a susţinut, alături de directorul A.N.I.T.P., o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Inspectoratului General al Poliţiei Române, Coordonatorului grupului parlamentar pentru combaterea traficului de persoane, precum şi ai ONG-urilor care activează în acest domeniu.